Meteor Garden & The end of the f***ing world: Οι 2 νέες τηλεοπτικές εμμονές μου!

Τον τελευταίο καιρό είχα χρόνο (επιτέλους!) να ξεκινήσω νέες τηλεοπτικές σειρές του Netflix(φυσικά, άφησα κάποιες άλλες να περιμένουν!) κι απ’ όσες κατάφερα να παρακολουθήσω λίγο ή πολύ ξεχώρισα δυο πραγματικά ιδιαίτερες σειρές. Για να δούμε εάν θα κολλήσετε κι εσείς μαζί τους!

Meteor Garden 2018

Meteor Garden: Είχα πολύ καιρό να σκαλώσω έτσι με σειρά και να βλέπω στα καπάκια το ένα επεισόδιο μετά το άλλο (θυμάμαι με το “Scandalείχα κολλήσει έτσι άσχημα!). Τη λατρεύω γιατί είναι τόσο απλή κι ευχάριστη και μη απαιτητική που δεν χορταίνω να τη χαζεύω! Η ιστορία κλασσική, όλα κινούνται ανάμεσα σ’ ένα πλούσιο αγόρι, τον Σι, ένα φτωχό κορίτσι, την Σανσάι, ένα παρ’ ολίγον ερωτικό τρίγωνο και γενικότερα όσο κυλάει η ιστορία παίζει πολλή ίντριγκα, δράση αλλά και χιούμορ. Οι πρωταγωνιστές είναι λες και παίζουν σ’ αυτά τα τούρκικα τα πολύ ρομαντικά, μόνο που είναι Κινέζοι, μιλούν μανδαρινικά και έχουν κλάσης καλύτερο στιλ αλλά και μουσική υπόκρουση στις διάφορες σκηνές τους. Είναι η πιο γλυκιά, αθώα κι έντονη “σαπουνόπερα” που είδα τον τελευταίο καιρό! Σκέφτομαι να στείλω γράμμα στη Netflix και να την παρακαλέσω να μην αργήσει πολύ τις νέες σεζόν!

lavanguardia.com

The end of the f***ing world: Μια τελείως διαφορετική σειρά σε σχέση με την προηγούμενη. Εδώ έχουμε για βασικούς πρωταγωνιστές δυο τύπους του “περιθωρίου”, έναν ψυχοπαθή wannabe δολοφόνο και μια τύπισσα έτοιμη να το σκάσει μακριά από την προβληματική οικογένεια της. Οι δυο τους θα συναντηθούν και από ‘κείνη τη στιγμή πολλά απίστευτα θα συμβούν! Αυτοί οι ήρωες που δεν την παλεύουν μία και από παντού περισσεύουν και πουθενά δεν χωρούν, θα σας φέρουν μ’ ένα παράδοξο τρόπο πιο κοντά σε μια αληθινή – αλλά σίγουρα λιγότερο δημοφιλή – πλευρά του εαυτού σας.

Είναι τόσο εξωφρενική αλλά και ανθρώπινη η ιστορία τους, ενώ οι διάλογοι είναι κοφτεροί, οι ατάκες μία και μία, θες να γελάσεις και την ίδια στιγμή θες να φωνάξεις γιατί συχνά δεν το πιστεύεις αυτό που βλέπεις κι ακούς! Είναι εθιστικά ενοχλητική σειρά, ιδανική για μαζοχιστές θεατές οι οποίοι δεν είναι σίγουροι εάν θέλουν να συνεχίσουν να τη βλέπουν, μα βαθιά μέσα τους ξέρουν πως δύσκολα θα τη σταματήσουν τώρα πια.