Τέσσερις ταινίες για τον Οκτώβρη: Ρομάντζο, χιούμορ, δράση και σασπένς

Τον Οκτώβρη θα ήθελα να σας δώσω μια ποικιλία νεότερων και παλιότερων ταινιών, δράσης και ρομάντζου αλλά και αγνής διασκέδασης! Ελπίζω μέσω των επιλογών μου να το καταφέρω αυτό, ενώ ξέρετε πάντα ότι θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλια σας! Καλό μήνα σε όλους! Απολαύστε τις μέρες καλοκαιρίας όσο αυτές διαρκούν!

Τα φιλιά μου,

Φανή

1. Footloose

Amazon UK

Μια καλοκαιρινή, δροσερή ταινία για τους εφήβους που θέλουν να περνάνε καλά και τους μεγαλύτερους που πάντα θ’ ανησυχούν και θα θέτουν – παράλογους, κάποιες φορές – κανόνες. Τι γίνεται όταν σε μια πόλη οι νέοι δεν μπορούν να χορέψουν ή ν’ ακούσουν μουσική δημόσια, καθώς και να μείνουν εκτός σπιτιού μέχρι αργά; Θα έρθει μάλλον κάποιος “ξένος” για να τους δείξει πως το ν’ αρνείσαι το γλέντι, είναι σαν να αρνείσαι τη ζωή. Αρκεί ένα μικρό φιτίλι, για ν’ ανάψει φωτιά και μια μικρή επανάσταση να γίνει μεγάλη. Η ταινία είναι γεμάτη χιούμορ, αλλά και συγκίνηση, ενώ το soundtrack της ταινίας όπως και οι χορογραφίες είναι καταπληκτικές.

2. Snow white and the huntsman

Film Jam – WordPress.com

Γιατί εδώ και χρόνια δεν είχα δει αυτή την ταινία; Ειλικρινά αναρωτιέμαι αφού από τότε που κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους την είχα βάλει στο μάτι, αλλά τελικά δεν κατάφερα ποτέ να τη δω. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Έχουμε δυο αληθινές κούκλες – τη Σαρλίζ Θερόν και την Κρίστεν Στιούαρτ – και την πολύ γνωστή ιστορία της Χιονάτης και της κακιάς μητριάς της που είχε ανάγκη να παραμείνει για πάντα νέα κι όμορφη. Στο μεταξύ εμφανίζεται ένας κυνηγός που προσπαθεί να ξεπεράσει τις κακές μνήμες του παρελθόντος κι ένας ιππότης που χρωστάει μια υπόσχεση εδώ και χρόνια. Πολλές μάχες, πολλή δράση αλλά και μαύρη μαγεία. Στην τελική μάχη η Χιονάτη ως μια άλλη Ιωάννα της Λωραίνης νικάει το κακό και απονέμει δικαιοσύνη. Αν και αρκετά παραλλαγμένη από την κλασσική ιστορία που όλοι ξέρουμε, σας διαβεβαιώνω πως η ταινία βλέπεται πολύ ευχάριστα!

3. Love, Rosie

Pinterest

Μια όμορφη ιστορία γι’ αυτούς τους έρωτες που έρχονται νωρίς στις ζωές μας και δεν ξέρουμε πως να τους διαχειριστούμε και καταλήγουν μεγάλα απωθημένα τα οποία πρέπει κάπως και κάποτε ν’ αντιμετωπίσουμε. Οι δυο πρωταγωνιστές μας είναι κολλητοί από παιδιά αλλά ποτέ δεν είχαν το θάρρος να διαχειριστούν την έλξη που ένιωθαν ο ένας για τον άλλον. Θα περάσουν πολλά χρόνια, πολλά επεισόδια, με πολλά σκαμπανεβάσματα για να δοκιμάσουν το προφανές: Να δώσουν μια πραγματική ευκαιρία στους εαυτούς τους να είναι μαζί.

4. Thor: Ragnarok

Study Breaks Magazine

Μια ταινία δράσης που επικεντρώνεται στις σχέσεις των θεών των Βίκινγκς, η οποία αποδεικνύει ότι όλες οι πολυθεϊστικές θρησκείες λίγο-πολύ μοιάζουν μεταξύ τους, ειδικά αν κρίνουμε τις κλασσικές σχέσεις μεταξύ Θεών που είχαν συγγένεια! Φυσικά πρωταγωνιστής μας είναι ο βασικός και πιο γνωστός θεός των Βίκινγκς, ο Θορ, ενώ ένα εντυπωσιακό κι αξιοσέβαστο καστ ηθοποιών (μεταξύ αυτών ο Άντονι Χόπκινς και η Κέιτ Μπλάνσετ) ενσαρκώνουν την υπόλοιπη “θεϊκή οικογένεια”. Η ταινία πέρα από φοβερές -αναμενόμενες – σκηνές μάχης και τρομερά εφέ, διαθέτει πανέξυπνους διαλόγους και τρομερό χιούμορ! Κλασσικά την ξεκίνησα πιστεύοντας ότι θα βαρεθώ τις μάχες μετά από λίγο και τελικά την είδα όλη με πολλή χαρά κι έκπληκτη ικανοποίηση!