3 αγγλόφωνα βιβλία για παιδιά

Ήρθε η ώρα – για ακόμη μια φορά – να προτείνω βιβλία για μικρά και μεγάλα παιδιά! Μάλιστα, τα τρία βιβλία που ακολουθούν είναι στην αγγλική γλώσσα – για όσους ενδιαφέρονται να εξασκήσουν τα αγγλικά τους, να πάρουν κάποιο δωράκι σε μη ελληνόφωνους φίλους τους ή απλά θέλουν να διαβάσουν ένα όμορφο βιβλίο στα αγγλικά. Τα παρακάτω βιβλία τα διάλεξα μέσα από πολλά που έπεσαν στα χέρια μου το τελευταίο διάστημα γιατί είναι μοναδικά εμπνευσμένα και γιατί όλα φέρουν ένα όμορφο μήνυμα. Απολαύστε τα!

The Scarecrow’s Hat – Ken Brown

Ένα όμορφο βιβλίο που δείχνει πως όλα τα πλάσματα αυτού του κόσμου έχουν κάτι που δεν έχει κάποιος άλλος αλλά και πάντα τους λείπει κάτι που μπορεί να έχει ο διπλανός τους. Αυτό δεν είναι δικαιοσύνη; Αυτό δεν είναι ισορροπία; Αν όλα λοιπόν τα πλάσματα είναι ατελή μες την ατέλεια τους, το μοίρασμα και η συνεργασία δεν είναι ο δρόμος για να κάνουμε όλοι τη ζωή μας καλύτερη; Όπως σε πολλά κλασσικά παραμύθια κι εδώ οι “συζητήσεις” εντός ζωικού βασιλείου είναι ικανές να εμπνεύσουν!

Different just like me – Lori Mitchell

Ένα πολύ γλυκό βιβλίο, αληθινός ύμνος στη διαφορετικότητα! Σ’ ένα κόσμο που κανένας δεν μοιάζει απόλυτα με τον άλλον, γιατί αλήθεια δε βλέπουμε πως αυτό που μας ενώνει είναι η μοναδικότητα μας; Η συγγραφέας Lori Mitchell εμπνέεται από τα πρώτα σημάδια λεύκης που εμφανίζει η κόρη της στο δέρμα της και γράφει ένα βιβλίο για τους διαφορετικούς ανθρώπους που συναντάμε καθημερινά γύρω μας οι οποίοι “είναι διαφορετικοί όπως κι εμείς!”. Μήπως τελικά είμαστε όλοι ίσοι γιατί κανένας μας δεν είναι ίδιος με τον άλλον; Αληθινά συγκινητικό, αληθινά δυνατό ανάγνωσμα το οποία απαντάει σε κρίσιμα ερωτήματα, αλλά ταυτόχρονα θέτει κι ακόμα περισσότερα.

How zebras got their stripes – Lesley Sims, Laure Fournier

Ένα βιβλίο με εμπνευσμένες εξηγήσεις για το πώς οι ζέβρες απέκτησαν τις μαύρες ρίγες τους και το πώς οι μπαμπουΐνοι τα κόκκινα οπίσθια τους! Πάνω απ’ όλα όμως ένα βιβλίο τόσο για το πόσο δυσάρεστη αλλά κι επικίνδυνη είναι η απληστία όσο και για την αναγκαιότητα ν’ αντιμετωπίζουμε με θάρρος – κι όχι με φόβο – όσους μας σταματούν από το να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας!