Γιατί το “Mr. Sunshine” είναι μια σπουδαία σειρά

Μόλις τελείωσα την επική – θα έλεγα – αυτή σειρά! Και είμαι γεμάτη εικόνες, χρώματα, συναισθήματα! Αφήστε με να σας πω γιατί πρέπει να ξεκινήσετε το “Mr. Sunshine” από αύριο κιόλας!

Είναι μια σειρά βασισμένη σε ιστορικά γεγονότα (μεταξύ άλλων αναφέρεται στην υπό κατοχή Κορέα από τους Ιάπωνες στις αρχές του 20ου αιώνα) πάνω στα οποία δημιουργήθηκε ένα επιπλέον μυθικό κομμάτι το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να είναι απολύτως αληθινό. Το επίκεντρο της ιστορίας μας είναι ο διαχρονικός έρωτας ενός Αμερικανού στρατιωτικού (με κορεάτικες ρίζες) και μιας αριστοκράτισσας της Κορέας η οποία στην πορεία αναμειγνύεται στον ανταρτοπόλεμο ενάντια στους Ιάπωνες. Η έλξη τους μοιραία, η σχέση τους αδιέξοδη και η αγάπη τους θα κρατήσει ως το τέλος.

Θέλω να είμαι ειλικρινής. Η σειρά “Mr. Sunshine” είναι μια αργή σειρά. Μην περιμένετε συγκλονιστικές ταχύτητες, την αδρεναλίνη μόνιμα στα ύψη και τα γεγονότα να τρέχουν. Τα 24 επεισόδια της καλύπτουν αρκετά χρόνια της ιστορίας της Κορέας (από τα τέλη του 19ου αιώνα που ένας σκλάβος στην Κορέα κάλλιστα θα πέθαινε για παραδειγματισμό μπροστά σε άλλους σκλάβους απλά και μόνο γιατί κοίταξε ψηλά και για πολλή ώρα τον ήλιο, τις κατοπινές δεκαετίες κατά τις οποίες υπήρξαν πιο φιλελεύθερα ήθη αλλά και πάλι οι κοινωνικές ανισότητες εξακολουθούσαν να υπάρχουν κι εντέλει φτάνει μέχρι τις πρώτες δυο δεκαετίες του 20ου αιώνα που η Κορέα βρισκόταν σ’ έναν δύσκολο και αιματηρό πόλεμο με την Ιαπωνία). Πολλά τα γεγονότα που πρέπει να καλυφθούν, πολλές οι σημαντικές λεπτομέρειες, οπότε εάν δεν είστε έτοιμοι ν’ ακολουθήσετε τον ρυθμό αυτής της σειράς, καλύτερα να την αναβάλλετε μέχρι να νιώσετε έτοιμοι/ες.

Στα μεγάλα αυτού της οι υπέροχες ερμηνείες και η φωτογραφία της. Μέσα σε εικόνες που ξεχειλίζουν από ομορφιά, υπέροχους φωτισμούς, πάντα τα κατάλληλα – συμβολικά – χρώματα, οι ηθοποιοί μας χαρίζουν τα όλο νόημα βλέμματα τους και μπορούν εύκολα να κάνουν τον οποιονδήποτε θεατή να νιώσει όσα βιώνουν, να σκεφτεί όλα όσα εκείνη τη στιγμή οι ήρωες θα μπορούσαν να συλλογίζονται. Η αμεσότητα και η ευκολία με την οποία μεταδίδονται τα συναισθήματα των ηρώων μέσω του γυαλιού δύσκολα θα σας αφήσουν ασυγκίνητους! Η δε χημεία του πρωταγωνιστικού ζευγαριού είναι ιδιαίτερα έντονη και παρά τη διαφορά ηλικίας τους κατανοούμε πως δυο άνθρωποι σαν αυτούς θα μπορούσαν κάλλιστα να ζουν μια τέτοια μεγάλη αγάπη!

Για όσους αγαπούν τις ιστορίες από την Ανατολή, τις σειρές που μιλούν χωρίς να κάνουν θόρυβο, τα συναισθήματα που προκύπτουν αυθόρμητα χωρίς να εκβιάζονται, την έμπνευση και τη συγκίνηση που έρχεται από την αξιοθαύμαστη αλλά και περιορισμένη ανθρώπινη δύναμη και όχι από ουτοπικούς άθλους, η σειρά “Mr. Sunshine” θα μιλήσει στο νου και τις καρδιές τους όσο λίγες αντίστοιχες σειρές!