Τρεις τηλεοπτικές σειρές για το καλοκαίρι του 2022

Το τελευταίο διάστημα έχω δει πολλές τηλεοπτικές σειρές κι ακόμη περισσότερες ταινίες! Τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια που απαιτούν σχετική ακινησία και χαλάρωση βοηθούν σε αυτό! Καθώς βρισκόμαστε πλέον στην καρδιά του καλοκαιριού ήρθε η ώρα απ’ όσες σειρές είδα να ξεχωρίσω τις τρεις που πραγματικά μου άρεσαν και τις είδα σχεδόν μονορούφι. Σας τις προτείνω ανεπιφύλακτα. Ένα είναι σίγουρο: Δε θα βαρεθείτε και θα ανυπομονείτε για το παρακάτω!

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!

Τα φιλιά μου,

Φανή

The Last Kingdom

Η σειρά βασίζεται στη σειρά βιβλίων “Saxon Stories” του Bernard Cornwell και έχεις ως πρωταγωνιστή τον Uhtred από το Bebbanburg, ένα αγόρι γεννημένο από έναν Σάξονα άρχοντα, το οποίο υιοθετείται από τους Δανούς κατακτητές της τότε Αγγλίας, μετά τον χαμό του πατέρα του και την προσπάθεια του θείου του να τον δολοφονήσει διεκδικώντας τον θρόνο του τοπικού βασιλείου. Ουσιαστικά πρόκειται για μια σειρά που δίνει εικόνες για τη διαμόρφωση της σημερινής Μεγάλης Βρετανίας κατά τη διάρκεια του 9ου και 10ου αιώνα. Η σειρά μπορεί να θεωρείται μυθοπλασία αλλά παρ’ όλα αυτά βασίζεται σε ιστορικά γεγονότα και μάχες που συνέβησαν στ’ αλήθεια.

Ο πρωταγωνιστής είναι γενναίος, όμορφος και τραγικό πρόσωπο. Η πορεία του αντιπροσωπεύει όλες τις θυσίες και τους αγώνες που δίνει ο μέσος άνθρωπος προκειμένου να εκπληρώσει την πορεία που θεωρεί ως πεπρωμένο του. Σχεδόν αναγκασμένος να είναι τίμιος και ακέραιος με βάση την προσωπική του ηθική, ο Uhtred είναι ένας άνθρωπος τρίτης κουλτούρας, ζει και κινείται ανάμεσα σε δύο κόσμους, δύο φυλές, χωρίς να μπορεί κι ο ίδιος να απαντήσει αν είναι περισσότερο Σάξονας ή Δανός. Με αγάπες και μίση και στις δύο πλευρές, παλεύει να μείνει αυτός που θέλει, αγαπά με πάθος και προσπαθεί παρά τις αλλεπάλληλες απώλειες να μη χάνει τον δρόμο του για το σπίτι του πατέρα του, το Bebbanburg.

Sisi

Η μίνι τηλεοπτική σειρά του 2021 επιχειρεί εκ νέου να πει την ιστορία της πριγκίπισσας της Βαυαρίας, Σίσυ. Το πρώτο επεισόδιο πιάνει το νήμα της ιστορίας από τη στιγμή που η Σίσυ χάνει τον εφηβικό της έρωτα, μετά από την απαγόρευση της μητέρας της να τον παντρευτεί, και γνωρίζει τον τότε αυτοκράτορα της Αυστρίας Φρανς-Ιωσήφ. Παρακολουθούμε αναλυτικά τον έρωτα τους, τον γάμο τους και την απόκτηση των πρώτων τους παιδιών. Η τηλεοπτική σειρά ολοκληρώνεται στα 6 επεισόδια αλλά θεωρώ δεδομένο ότι θα υπάρξει 2η σεζόν.

Το πρωταγωνιστικό ζευγάρι είναι πολύ γοητευτικό και γενικότερα η φωτογραφία της σειράς είναι σκέτη μαγεία: Τα τοπία από Αυστρία και Ουγγαρία κυριολεκτικά κόβουν την ανάσα. Θες να τα παρατήσεις όλα κι απλά να φύγεις τώρα εκδρομή σε αυτά τα βουνά κι αυτές τις λίμνες!

Η Σίσυ για ακόμη μια φορά παρουσιάζεται έτσι όπως έχει επικρατήσει να τη σκέφτονται οι περισσότεροι: Δυναμική, φιλελεύθερη και με δική της βούληση. Δεν ήταν μια γυναίκα που ήθελε να πάει κόντρα σε μια μοναρχία. Ήταν μια γυναίκα που παρά την ευγενική της καταγωγή (ήταν κόμισα πριν παντρευτεί τον αυτοκράτορα της Αυστρίας) ήθελε να ζει έξω από τα απάνθρωπα και απαρχαιωμένα πρωτόκολλα, ήθελε να μην είναι απλά σύζυγος μα και ερωμένη του άντρα της, ενώ δεν επιθυμούσε τον πόλεμο, όταν έβλεπε πως μπορούσε να καταφέρει πολλά περισσότερα μέσω της ειρήνης.

Devotion: A story of love and desire

Η τελευταία εθιστική σειρά που βλέπω (είμαι στα πρόθυρα της ολοκλήρωσης του 1ου κύκλου επεισοδίων) αφορά την προσωπική ιστορία ενός παντρεμένου ζευγαριού, οι οποίοι έχουν πολλά όνειρα και σχέδια για το μέλλον, όμως εντέλει έχουν και πολλές ανομολόγητες επιθυμίες κι ανάγκες που καλούνται να συνειδητοποιήσουν και να επεξεργαστούν πριν η πραγματικότητα τους συνθλίψει και τους δείξει με τον πιο σκληρό τρόπο πως καμιά φορά η αγάπη δε φτάνει για να τους κρατήσει μαζί, αν με ευθύνη και ειλικρίνεια δε δουν ποιοι είναι και πού θέλουν να στρέψουν το μονοπάτι της ζωής τους.

Γυρισμένη στο υπέροχο Μιλάνο – έχω φρέσκες τις εικόνες ακόμη στο μυαλό μου και τα πλάνα από διάφορα σημεία της πόλης είναι μαγικά – είναι μια τόσο αληθινή, καθημερινή, ρεαλιστική ιστορία και για αυτό αφορά λίγο-πολύ όλους/ες μας και πραγματικά είναι συναρπαστική μέσα από την απλότητα αλλά και τις διαρκείς ανατροπές της.