2 ταινίες και 2 τηλεοπτικές σειρές για τον Μάιο 2020

Καλό μήνα! Καλή Πρωτομαγιά! Εύχομαι αυτός ο μήνας να φέρει λίγο περισσότερο την άνοιξη στις καρδιές μας και να μας γεμίσει ελπίδα για το πάντα αμφίβολο μέλλον! Εξάλλου, δε θα χρειαζόμασταν την ελπίδα αν ήμασταν σίγουροι για όλα, σωστά;

Ο εγκλεισμός κράτησε καλά και αυτό τον μήνα! Είδα τηλεοπτικές σειρές, είδα ταινίες και έρχομαι να σας καταθέσω τις προτάσεις μου. Ελπίζω κάτι απ’ όλα αυτά να ταιριάζει στα γούστα σας! 😉

Σας εύχομαι έναν υπέροχο Μάιο, κεφάτο και δημιουργικό, με μεγαλύτερη αποδοχή του παρόντος και με αισιοδοξία για το μέλλον!

Να είστε όλοι και όλες καλά!

Τα φιλιά μου,

Φανή

Outlander – Season 4

Είχα γράψει στο παρελθόν για το Outlander κι έρχομαι να ξανά-γράψω έχοντας πλέον τελειώσει και την 4η σεζόν. Το Outlander είναι μια ιστορία αγάπης, έρωτα, πολέμου, θανάτου και συγχώρεσης που ταξιδεύει στον χρόνο, σε Σκωτία, Αγγλία, Γαλλία, Αμερική. Από το 1700 στον 20ο αιώνα και πάλι πίσω. Για όσους δεν έχουν διαβάσει τα βιβλία, σας προτρέπω να το κάνετε. Για όσους/ες δε θα το επιχειρήσουν, τότε ξεκινήστε να βλέπετε αυτή την καλογυρισμένη, με υψηλή αισθητική σειρά. Σας διαβεβαιώνω πως σε χρόνο ρεκόρ θα λατρέψετε τους πρωταγωνιστές, θα νιώσετε πως μπαίνετε και γίνεστε κομμάτι των εξελίξεων, θα θέλετε σαν τρελοί να επισκεφτείτε τα μέρη που περιγράφονται, με πρώτη και καλύτερη την Σκωτία! Σας μιλάω εκ πείρας!

Toyboy

Ας είμαστε ειλικρινείς! Η υπέροχη “λαίλαπα” των ισπανόφωνων τηλεοπτικών σειρών στο Netflix ήρθε και θα μείνει! Μετά την τεράστια αυλαία που άνοιξε το “La casa de papel” ακολούθησαν πολλές ακόμα. Μία που έχει προκαλέσει αίσθηση τους τελευταίους μήνες είναι το “Toyboy”. Μπορώ να σας ορκιστώ, αν θέλετε, πως ήδη 4-5 γυναίκες απ’ τον κύκλο μου με πίεσαν να την ξεκινήσω λέγοντας μου μία και μόνο φράση: “Είναι καλύτερη από πορνό”. Ω, ναι! Αυτό μου είπαν και μου κίνησαν την περιέργεια, τονίζοντας μου πως λογικά θα “ερωτευτώ” τον βασικό πρωταγωνιστή όπως όλες!

Να ξεκαθαρίσω λοιπόν πως όντως ο πρωταγωνιστής “Hugo” είναι πολύ ωραίο παιδί και δύσκολα αφήνει ασυγκίνητο το γυναικείο κοινό! Όμως η σειρά πέρα από χάρμα οφθαλμών, έχει πολλά να δώσει κι από άποψη υπόθεσης. Εγκλήματα, αστυνομική έρευνα, ανθρωποκυνηγητό και αναζήτηση των πραγματικών ενόχων είναι μόνο μερικά από τα δυνατά στοιχεία της σειράς, τα οποία θα την κάνουν ενδιαφέρουσα ακόμη και για τους άντρες! Βεβαίως, στο επίκεντρο έχουμε κι ένα δυνατό ειδύλλιο, το οποίο λογικά δε θ’ αφήσει ασυγκίνητο κανέναν! Βλέπεται ευχάριστα, εύκολα και “μοσχοβολάει” καλοκαίρι στη Μάλαγα!

Elysium

Ταινία του 2013 αλλά εξαιρετικά επίκαιρη θα έλεγα! Μιλάει για έναν δυστοπικό, μελλοντικό κόσμο στον οποίο οι λίγοι θα έχουν πρόσβαση σε κάθε λογής αγαθά και προπάντων στην υγεία και οι πολλοί θα πεθαίνουν προσπαθώντας να επιβιώσουν και ελπίζοντας πως μια μέρα ο κόσμος που ζουν θα είναι δικαιότερος και καλύτερος, δίνοντας δικαίωμα στη ζωή σε όλους. Μια πανέξυπνη, πολύ γρήγορη ταινία, με εξαιρετικό σενάριο και ανθρωπιστικά μηνύματα. Θα σας κάνει να σκεφτείτε πολλά και για την εποχή που ζούμε, το μυαλό σας θα κατακλυστεί με ωφέλιμες σκέψεις!

The Half of it

Μια αισθηματική κομεντί για τον εφηβικό έρωτα και όλα τα μπερδέματα που μπορούν να προκύψουν απ’ αυτόν. Είναι η αγάπη το συνώνυμο της αρμονίας και της ολοκλήρωσης όπως έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες ή είναι άλλη μία πρόκληση στη ζωή μας την οποία πρέπει να βρούμε τρόπο να διαχειριστούμε; Επίσης, πώς ξέρουμε πότε αγαπάμε αληθινά και πότε απλά περνάμε μια εμμονική φάση διεκδίκησης ενός ατόμου; Εάν η αγάπη είναι μια διαδικασία μέσω της οποίας γνωρίζουμε καλύτερα τους εαυτούς μας και τους άλλους, τότε όσο άβολα ή γεμάτοι φόβο κι αν νιώθουμε, θα πρέπει να τολμήσουμε να πούμε αλήθειες, να ζητήσουμε συγνώμη, να προσπαθήσουμε έστω κι αν το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που ελπίζουμε ότι θα πάρουμε. Ποτέ δε θα φτάσουμε να χαμογελάμε από ικανοποίηση ή να κλαίμε από συγκίνηση, αν πρώτα δε ζήσουμε δυσκολίες και δε μάθουμε απ’ αυτές.