2 ταινίες & 2 τηλεοπτικές σειρές για τον Αύγουστο 2020

Γεια σας και καλό μήνα!

Μπαίνουμε στον ίσως πιο ζεστό μήνα του έτους και σίγουρα στον μήνα με την πιο καλοκαιρινή διάθεση αφού οι περισσότεροι/ες όπου κι αν βρίσκονται θέλουν αυτά τα αυγουστιάτικα βράδια να χαλαρώνουν σε γραφικά μέρη, αντί να κάθονται σπίτι ή να εργάζονται πυρετωδώς όπως τους υπόλοιπους μήνες του έτους. Βέβαια, αυτό το καλοκαίρι είναι “περίεργο” και αρκετοί φέτος ίσως επιλέξουν να κάνουν αντισυμβατικές διακοπές και να δοκιμάσουν νέες εναλλακτικές εμπειρίες. Αυτό φυσικά δεν είναι κακό, ίσα-ίσα που στη ζωή πρέπει ν’ αρπάζουμε κάθε ευκαιρία για να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό που εντέλει μπορεί και να μας αρέσει!

Όπου κι αν είστε, ό,τι κι αν αποφασίσετε να κάνετε, εάν θελήσετε να χαλαρώσετε βλέποντας ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές, έχω κάτι ωραίες προτάσεις για εσάς!

Σας εύχομαι έναν υπέροχο Αύγουστο με πραγματικές στιγμές ξεκούρασης, πνευματικής χαλάρωσης, ξεγνοιασιάς και χαράς! Νομίζω τις χρειαζόμαστε όλοι και όλες!

Τα φιλιά μου,

Φανή

Anne with an E

Η αγαπημένη μου σειρά εδώ και πολύ καιρό! Ένα πραγματικό έργο τέχνης! Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο επεισόδιο προκαλεί έναν υπέροχο εθισμό κι απλά θες να δεις μονορούφι και τους τρεις κύκλους επεισοδίων! Υπέροχοι, πραγματικά ταλαντούχοι ηθοποιοί που φαίνεται να αγαπούν αυτό που κάνουν, έξυπνο και καλοδουλεμένο σενάριο και υπέροχη σκηνοθεσία και φωτογραφία με κάποιες σκηνές να χαρίζουν απαράμιλλο λυρισμό και να καταγράφονται μια για πάντα στη μνήμη! Ξεκινήστε να το βλέπετε σήμερα κιόλας!

Teen wolf

Με προτρέπουν εδώ και χρόνια να παρακολουθήσω αυτή τη σειρά και εντέλει την ξεκίνησα σχετικά πρόσφατα. Είναι προφανώς επιστημονικής φαντασίας και βλέπεται ευχάριστα κυρίως από εφήβους, χωρίς όμως ν’ αποκλείεται να την ευχαριστηθούν και μεγαλύτερες ηλικίες! Έχει υπέροχα γραφικά, ωραία σκηνοθεσία και καλογυρισμένες σκηνές μάχης. Το μόνο αρνητικό που θα μπορούσα να βρω είναι η αργή πλοκή κι εξέλιξη της ιστορίας.

The boy who harnessed the wind

Μια ταινία ύμνος στην ανθρώπινη θέληση, στην ελπίδα και στην πίστη μερικών ανθρώπων που δε θέλησαν να το βάλουν στα πόδια, να τα παρατήσουν, αλλά να δοκιμάσουν όλες τις πιθανότητες ξέροντας πως πλέον δεν έχουν και πολλά να χάσουν. Και τότε ως δια μαγείας, το σύμπαν σαν ν’ ανοίγει έστω και για λίγο τους ουρανούς, για να μας χαρίσει αγάπη και χαρά! Βασισμένη σ’ αληθινή ιστορία, η ταινία μας διδάσκει την πραγματική σκληρότητα της ζωής και το πώς κάποιοι άνθρωποι μέσω της φιλομάθειας και της θέλησης τους, αλλάζουν ζωές και κοινωνίες για πάντα!

Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga

Δροσερή, τρυφερή, έξυπνη, γεμάτη χιούμορ και συγκίνηση! Προπάντων μια ταινία με πολλή μουσική, λάμψη και χορό! Τι γίνεται όταν η Ισλανδία η οποία δεν έχει κερδίσει ποτέ την πρώτη θέση στο διαγωνισμό της Eurovision αποφασίζει να στείλει μία εντελώς αμφιλεγόμενη συμμετοχή;! Τότε σίγουρα τα αποτελέσματα θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον! Αν είστε λάτρεις του θεσμού όπως εγώ – παρά τα παρατράγουδα του σχεδόν κάθε χρόνο – τότε δείτε αυτή την ταινία σήμερα κιόλας!