“Μια Ανάμνηση Για Τον Τίνο” του Λεό Μπουσκάλια

Ένα υπέροχο παιδικό βιβλίο από τον εξίσου υπέροχο Λεό Μπουσκάλια έρχεται να μας διδάξει την αξία δημιουργίας ευτυχισμένων αναμνήσεων!

Ο Τίνο είναι ένα μικρό αγόρι που ξέρει να νικάει τον φόβο του και ν’ αγαπάει. Έτσι παρά τις φήμες ότι το σπίτι πάνω στο λόφο του χωριού του είναι στοιχειωμένο, εκείνος πλησιάζει παρέα μ’ ένα φίλο του για να το εξερευνήσει και μετά από κάποιες επεισοδιακές επισκέψεις ανακαλύπτει πως η ένοικος του σπιτιού – μια κυρία που ο ίδιος φανταζόταν ως κακιά μάγισσα – δεν είναι παρά μια ηλικιωμένη γυναίκα που ζει μόνη της και χρειάζεται βοήθεια. Έτσι, ξεκινά μια σπάνια φιλία!

Είναι απίστευτο το πώς μια τόσο απλά γραμμένη ιστορία μπορεί να περάσει τόσα μηνύματα! Η τόλμη της εξερεύνησης και της προσεκτικής παρατήρησης του κάθε ανθρώπου, η διάθεση για κάτι καινούριο, η ευκαιρία να γνωρίσουμε νέους ανθρώπους, η φιλία που δε γνωρίζει ηλικία ή άλλους ανόητους περιορισμούς, η πρόθεση να βοηθήσουμε ουσιαστικά τους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια, η απαλλαγή από πράγματα που εμείς δε χρειαζόμαστε αλλά κάποιοι άλλοι χρειάζονται περισσότερο είναι μερικά μόνο απ’ όσα μας διδάσκει η ιστορία του μικρού Τίνο!

Για να διαμορφώσουμε αναμνήσεις που αξίζει να θυμόμαστε πρέπει αρχικά να τολμήσουμε να ζήσουμε. Μετά χρειάζεται να επεξεργαστούμε όσα ζήσαμε και ν’ αποφασίσουμε για ποιο λόγο είναι σημαντικό να τα θυμόμαστε και πώς μας διαμορφώνουν οι αναμνήσεις μας στη ζωή μας από εδώ και πέρα. Έτσι δίνουμε το δικό μας νόημα στη ζωή μας, αυτό που εμείς επιλέξαμε και για εμάς αξίζει.