Κινηματογραφικές προτάσεις Απριλίου 2021: “Ταξίδια”

Καλό μήνα! Καλή Πρωταπριλιά! 🙂

Η θεματική αυτού του μήνα έχει να κάνει με “ταξίδια”. Ξέρω ότι είναι ένα ζήτημα που καίει πολλούς – αν όχι όλους – στην περίεργη περίοδο που βιώνουμε και για αυτό είπα αυτό το μήνα να ταξιδέψουμε κινηματογραφικά μαζί!


Τι είναι για σένα τα ταξίδια; Πού ονειρεύεσαι να βρεθείς στο μέλλον; Με ποιους ανθρώπους απολαμβάνεις να ταξιδεύεις;


Κι επίσης, ένα ταξίδι είναι μια πορεία στον χάρτη ή μπορεί να είναι κάτι πολύ παραπάνω; Τι γίνεται με τα ταξίδια του νου και της καρδιάς; Πόσο εξοικειωμένοι είμαστε με αυτά και τι γνωρίζουμε για την πορεία τους μες στα χρόνια;

Into the wild

Βασισμένο στην αληθινή ιστορία του Christopher McCandless, ενός νεαρού που αποφασίζει να ζήσει στην άγρια φύση της Αλάσκας, μακριά απ’ όλους κι απ’ όλα, ψάχνοντας να βρει όσα είναι σημαντικά για εκείνον. Ένα ταξίδι τόσο εξωτερικό όσο και βαθιά εσωτερικό με μερικές πολύτιμες συνειδητοποιήσεις για το τέλος.


Wild

Βασισμένο στο αυτοβιογραφικό βιβλίο της Cheryl Strayed, βλέπουμε το προσωπικό ταξίδι μιας γυναίκας σε μια μακρά πορεία μες την άγρια φύση του Καναδά, της Αμερικής και του Μεξικό η οποία μοιάζει να έχει ως τελικό προορισμό τη συγχώρεση και τη συμφιλίωση με τη ζωή. Και ίσως και πολλά άλλα ακόμη….


The Bucket list

Μια ιστορία δύο αντρών οι οποίοι στο τελευταίο στάδιο της ζωής τους αποφασίζουν να ολοκληρώσουν τη λίστα με τα πράγματα που θα ήθελαν να έχουν ζήσει πριν την τελευταία τους μέρα (στα αγγλικά, ο όρος είναι bucket list). Έτσι ξεκινούν μια σειρά από ταξίδια, ριψοκίνδυνες εμπειρίες ενώ παράλληλα αντιμετωπίζουν άβολες καταστάσεις, επίμονες συνειδητοποιήσεις, ζητήματα που εκκρεμούν και περιμένουν μια κάποια λύση… Κι όλα αυτά με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα. Αλήθεια, εσύ έχεις κάποιο bucket list;

Έναν όμορφο, ταξιδιάρικο Απρίλιο εύχομαι & μη σταματάς να ονειρεύεσαι! 🙂