3 ταινίες για τον Μάρτη 2020

Γεια και χαρά σας!

Επιστρέφω αυτό τον μήνα με 3 ταινίες για να σας πω πως παρά το γεγονός πως μπήκε η άνοιξη, οι βροχούλες δε θα λείψουν, οπότε οι ευκαιρίες μας για χουχούλιασμα μέσα και ταινίες θα είναι πολλές κι αυτόν τον μήνα (κι όποιος είναι πωρωμένος όπως εγώ, τις δημιουργεί τις ευκαιρίες!). Τρεις πολύ διαφορετικές μεταξύ τους ταινίες για να πιάσω αρκετά γούστα, η κάθε μια με την αξία και τη χάρη της! Ελπίζω να σας αρέσει τουλάχιστον η μία ή περισσότερες απ’ αυτές!

Καλό μήνα να έχουμε και θα επιστρέψω δριμύτερη με ακόμα περισσότερες κι ενδιαφέρουσες ταινιοπροτάσεις!

Τα φιλιά μου,

Φανή

A marriage story

Έγινε ένας μικρός καλός χαμούλης με το που κυκλοφόρησε η ταινία και υποθέτω πως άρεσε πολύ γιατί κατάφερε μέσα από την ιστορία δύο ανθρώπων να αναδείξει τα αδιέξοδα στα οποία συχνά οδηγούνται οι ανθρώπινες σχέσεις, καθώς και τις ανοησίες που αποφασίζουν να πράξουν οι παντρεμένοι, όταν εντέλει χωρίζουν και νομίζουν πως για κάποιο λόγο πρέπει να έχουν το δίκιο με το μέρος τους. Σ’ ένα διαζύγιο δεν υπάρχει νικητής και ηττημένος. Για τη σχέση που πλέον δε συνεχίζεται είναι υπαίτιοι και οι δύο και το να ψάχνουμε να βρούμε ποιος έκανε τα λιγότερα λάθη και ποιος τα περισσότερα μάλλον δεν έχει νόημα. Τα διαζύγια είναι τα πάρτι στα οποία χτίζουν περιουσίες δικαστές και δικηγόροι (παγκόσμιο φαινόμενο αυτό!), ενώ κανένας πραγματικά δε δίνει δεκάρα για το καλό των παιδιών των χωρισμένων. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν όλοι, τόσο πιο ήρεμα και συνειδητοποιημένα θα χωρίζουν αναλογιζόμενοι πόσο χάλια θα μπορούσε να πάει όλο αυτό! Κι αν οι ήρωες της ταινίας μας που ήταν πραγματικά εντάξει τύποι, έφτασαν μέχρι εκεί που έφτασαν, φανταστείτε τι θα κάνει ο μέσος άνθρωπος που χωρίζει! Τελικά, πέρα από το να γνωρίζουμε πως να ξεκινήσουμε και να κρατήσουμε μια σχέση, καλό είναι να καταλάβουμε και πως περίπου θα πρέπει να την τελειώσουμε!

Two popes

Μία ταινιάρα που με καθήλωσε! Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα βλέπουμε την ιστορία της εκλογής στη θέση του Πάπα της Ρώμης τόσο του Πάπα Βενέδικτου XVI, όσο και του τωρινού μας Πάπα Φραγκίσκου που τον διαδέχτηκε. Η ταινία επικεντρώνεται στην μεταξύ τους γνωριμία και στην απίστευτη ενδιαφέρουσα αλληλεπίδραση κι εξέλιξη της σχέση τους με το πέρασμα των ετών. Ο συντηρητισμός έναντι του φιλελευθερισμού και η παράδοση έναντι της ανανέωσης, έρχονται να μας θυμίσουν πως για να έχει ο,τιδήποτε πορεία στον χρόνο, πρέπει απαραιτήτως να εξελίσσεται. Μέσα σ’ όλα αυτά είναι – ή μάλλον θα ‘πρεπε να είναι – και η Εκκλησία. Η ταινία προσφέρει άφθονη τροφή για σκέψη και πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για δυο μεγάλες προσωπικότητες του παγκόσμιου θρησκευτικού γίγνεσθαι. Οι πρωταγωνιστές Anthony Hopkinks & Jonathan Pryce δίνουν απλά ρεσιτάλ ερμηνείας!

A quiet place

Ένα γρήγορο, έξυπνο θρίλερ που πραγματικά κόβει την ανάσα. Εσείς τι θα κάνατε αν ζούσατε σ’ ένα κόσμο στον οποίο και ο παραμικρός θόρυβος θα μπορούσε να σας βάλει σε θανάσιμο κίνδυνο;Πόσο εφευρετικοί θα ήσασταν τόσο με τη δική σας ζωή όσο και με των αγαπημένων προσώπων σας προκειμένου να επιβιώσετε; Αυτά κι άλλα πολλά θα σας βάλει να σκεφτείτε αυτή η ταινία. Δε θα τη χαρακτήριζα αριστούργημα, με την έννοια πως δεν είναι και η Σιωπή των Αμνών! Παρά τις κάποιες οφθαλμοφανείς υπερβολές τις οποίες θα χαρακτήριζα σκηνοθετικές απροσεξίες, η ταινία βλέπεται πραγματικά ευχάριστα κι αφήνει μια ωραία αίσθηση στο τέλος.