Ζωγραφική με αριθμούς!

Σήμερα θα σας μιλήσω για η νέα μου ανακάλυψη και σίγουρα την επόμενη μεγάλη μου αγάπη: Τη ζωγραφική με αριθμούς!

Ας είναι καλά μια καλή φίλη και συνάδελφος που λίγους μήνες πριν, όταν όλοι λιώναμε από βαρεμάρα στα σπίτια μας εν μέσω lockdown, μου πρότεινε να δώσω μια ευκαιρία στο δικό της νέο “χόμπι” το οποίο πέρα από καλλιτεχνικό και δημιουργικό, τη χαλάρωνε πολύ!

Ίσως την ήθελα κι εγώ τη χαλάρωση μου, ίσως έψαχνα μια διέξοδο πέρα από δουλειά, ταινίες και βιβλία κι έτσι υπέκυψα κι έκανα την πρώτη μου παραγγελία!

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πολλά websites για να κάνει κάποιος την online παραγγελία του και έχω την αίσθηση πως κάθε μήνα ξεπηδάνε κι άλλα κι άλλα, σαν μανιτάρια (τρελό σουξέ λέμε!).

Για να μην πείτε όμως “Φανή, σου κάνει πολύ κόπο να μας πεις εσύ από πού παρήγγειλες τα δικά σου έργα ζωγαφικής;” θα σας δώσω κατευθείαν τη δική μου πηγή!

Λέγεται Painting by numbers factory και θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα – όχι προφανώς γιατί παίρνω ποσοστά από την εν λόγω εταιρεία – αλλά γιατί αντικειμενικά έχουν πολύ μεγάλη ποικιλία σχεδίων και οι τιμές τους μοιάζουν να είναι πολύ φιλικές ακόμη και για μαζική παραγγελία έργων! (Εγώ ας πούμε τη μια φορά παρήγγειλα 6 έργα και την επόμενη 7 έργα!).

Τι να περιμένετε στο δέμα σας;

Λευκούς καμβάδες με τα έργα που διαλέξατε και αγοράσατε από την ιστοσελίδα. Οι καμβάδες έρχονται έτοιμοι να “γεμίσουν” με τα νούμερα να σας καθοδηγούν ποιο χρώμα αντιστοιχεί σε ποια “περιοχή” του έργου.

Μέσα στο εκάστοτε δέμα θα βρείτε 3 πινέλα διαφορετικών μεγεθών και σχημάτων τα οποία θα σας φανούν πολύ χρήσιμα κατά το γέμισμα του πίνακα σας και φυσικά θα λάβετε σε μικρές πλαστικές συσκευασίες χρωματιστές τέμπερες αριθμημένες, στην σωστή ποσότητα, προκειμένου να σας φτάσουν σίγουρα!

Σας προτείνω να στρώσετε μια χοντρή, σκούρη πετσέτα στην επιφάνεια που θ’ αποφασίσετε να ζωγραφίσετε και δίπλα σας να έχετε ένα μισογεμάτο δοχείο με καθαρό νερό (ας πούμε ένα πρώην βαζάκι μαρμελάδας) για να ξεπλένετε τα πινέλα σας!

Πόσο εύκολη ή δύσκολη διαδικασία είναι;

Δεν είναι πολύ δύσκολη, αλλά εντάξει, δεν είναι και γελοία. Θέλει υπομονή και πραγματικά να χαλαρώσετε και να το απολαύσετε. Εκεί θα δείτε πόσο θεραπευτικό μπορεί να είναι, πόση ικανοποίηση μπορεί να σας γεμίσει!

Επίσης, να σας πω πως εγώ προσωπικά είχα να ζωγραφίσω με τέμπερες από το σχολείο (δεν κάνω πλάκα!), κι όμως σιγά-σιγά, με λίγη καλή θέληση και βλέπετε τι έφτιαξα! Το πρώτο μου έργο είναι γεγονός, ο πρώτος μου καμβάς γέμισε και ήδη κοσμεί τους τοίχους ενός φίλου που έχει τρέλα με την Αφρική! Ναι, σωστά καταλάβατε! Ξεκίνησα να ζωγραφίζω λίγο κατά παραγγελία, αλλά τελικά άξιζε τον κόπο και ο τελικός παραλήπτης ενθουσιάστηκε!

Αν λοιπόν μπορώ εγώ, τότε μπορείτε κι εσείς!

Υστερόγραφο: Μια ματιά στη διαδικασία μέσα από εικόνες

Σκεφτείτε πώς ξεκινάτε να ζωγραφίζετε και να γεμίζετε τον αριθμημένο καμβά κάπως έτσι:

Όσο προχωράει το έργο κι αρχίζει και παίρνει μορφή θα αρχίσετε κι εσείς να ενθουσιάζεστε περισσότερο!

Ξέρετε πώς θέλει χρόνο κι ενέργεια αλλά όλο και περισσότερο θα γεμίζει! Όλο και πιο πολύ θα σας αρέσει αυτό που βλέπετε!

Μέχρι που θα έρθει η ώρα, θα το βλέπετε και δε θα το πιστεύετε! Ναι, κι όμως! Εσείς το φτιάξατε αυτό!

Θερμά συγχαρητήρια και με το καλό και το επόμενο! 😉

2 thoughts on “Ζωγραφική με αριθμούς!

    1. Ευχαριστώ Στεφανία μου! Καλό καλοκαίρι να έχεις με υγεία κι όμορφες, χαλαρωτικές στιγμές όπου κι αν επιλέξεις να είσαι! 😉

Comments are closed.