“ΛΑΒ_ΖτΟΡΙ” από το Φυστίκι που Κυλάει

Μόλις τελείωσα αυτό το ελαφρύ αλλά ομολογουμένως πολύ ευχάριστο ανάγνωσμα από την πολύ γνωστή πλέον συγγραφέα σε όλους στο Φατσοβιβλίο (κι ας διατηρεί κρυφή την ταυτότητά της) Φυστίκι που Κυλάει! Έχει εδώ και περίπου 2 χρόνια που παρακολουθώ της δημοσιεύσεις της κι εκτιμώντας τον κοφτερό και έξυπνο τρόπο γραφής της αποφάσισα να αγοράσω τα βιβλία της.

Το ΛΑΒ_ΖτΟΡΙ είναι μια συλλογή διηγημάτων γύρω από την αγάπη. Όχι μόνο την ερωτική αγάπη, αλλά την αγάπη γενικότερα. Τη φιλική, τη γονεϊκή, την τυχαία, της μιας νύχτας, την παιδική, την αγάπη που μας ραγίζει την καρδιά, την αγάπη που ήρθε για να μείνει. Τα περισσότερα διηγήματα είναι ευθυμογραφήματα, ωστόσο από κάποια δε λείπει η συγκίνηση ή ακόμη και η έντονα ερωτική περιγραφή. Ας μην ξεχνάμε εξάλλου πως από την αγάπη δε μπορεί να λείπει ο έρωτας!

Το βιβλίο διαβάζεται γρήγορα (ακόμη κι από μένα που είμαι slow reader) και είναι πραγματικά διασκεδαστικό! Έχει το γνωστό χιούμορ της συγγραφέως, περιέχει τη γλώσσα της πιάτσας, μια γλώσσα καθομιλουμένη, όμως κατά τόπους δε λείπουν και οι πιο λογοτεχνικές περιγραφές. Όλες οι ιστορίες έχουν κάτι όμορφο να πουν, να δώσουν, ακόμη κι αν αυτό είναι γέλιο. Σίγουρα ξεχωριστή θέση στην καρδιά των αναγνωστών θα λάβουν οι ήρωες των κεφαλαίων Κροατία και Ελλάδα, αφού κακά τα ψέμματα κλείνουν το βιβλίο χαρίζοντας μας έναν ιδιαίτερα ρομαντικό, μελαγχολικό μα κι αισιόδοξο αναστεναγμό!

Αν ψάχνετε ένα ευκολοδιάβαστο και απολαυστικό βιβλίο για φέτος το καλοκαίρι, νομίζω πως το βρήκατε! 😉