“Ένα Φυστίκι Γλεντάει Τ’ Άστρα” από το Φυστίκι ΠουΚυλάει

Το πιο πρόσφατο βιβλίο της γνωστής συγγραφέας και ευρέως αναγνωρίσιμης διαδικτυακής περσόνας είχε εδώ και καιρό ανακοινωθεί σαν συλλεκτική έκδοση! Όλοι και όλες διαβάζαμε πως πρόκειται για ένα βιβλίο για τα ζώδια με ιδιαίτερο κάφρικο χιούμορ και η πλειονότητα των αναγνωστών νομίζω ανυπομονούσε να το πάρει στα χέρια του, ειδικά μετά από πάμπολλες αναρτήσεις περί ζωδίων στο Facebook group του “Φυστικιού” όπου χιλιάδες χρήστες “βοηθούσαν στη συγγραφή” του βιβλίου καταθέτοντας τη μικρή ή μεγάλη γνώση κι εμπειρία τους για κάθε ζώδιο. Ένας χαρούμενος, έξυπνος κι ευφάνταστος τρόπος να επικοινωνείς με το κοινό σου μεγαλώνοντας παράλληλα την αδημονία για το ίδιο το βιβλίο!

Κι ήρθε η ώρα, εκείνη η Παρασκευή μεσημέρι, που ανακοινώθηκε πως σε λίγη ώρα θα μπορούσαμε πλέον να παραγγείλουμε ηλεκτρονικά το νέο βιβλίο. Το “πρόβλημα” βέβαια ήταν το εξής ένα: Είχαν τυπωθεί ακριβώς 1000 αντίτυπα οπότε όποιος και όποια ήθελε να προμηθευτεί τη συλλεκτική έκδοση έπρεπε να το παραγγείλει άμεσα! Αυτό που ίσως κανένας μα κανένας δεν περίμενε – σίγουρα όχι ο εκδοτικός οίκος! – ήταν να πέσει στα πρώτα δέκα λεπτά η ιστοσελίδα αφήνοντας κυριολεκτικά ανθρώπους σε πολύωρη αναμονή να προσπαθούν και να ξανά προσπαθούν να προχωρήσουν τη διαδικασία ηλεκτρονικής αγοράς, χωρίς πάντα να είναι σίγουροι πως τελικά το αγόρασαν το βιβλίο!

Στην αρχή η όλη διαδικασία φαινόταν κάπως αστεία: Εγώ η ίδια από καθαρή τύχη θα πω, κατάφερα στα πρώτα 3 λεπτά να παραγγείλω το βιβλίο και πραγματικά μου φαινόταν αστείο πως πριν ανακοινωθεί κανονικά το “Ξεκινάνε οι παραγγελίες από τώρα!” εγώ ήδη βρισκόμουν σε μια περίεργη αναμονή αρκετών δευτερολέπτων μέχρι να “φορτώσει” η σελίδα και να επιβεβαιωθεί η αγορά (πριν την επίσημη ανακοίνωση ξανά λέμε!). Το τι συνέβη στα επόμενα λεπτά δε θέλω να το ξέρω αν και το φαντάζομαι! Νομίζω το πεσμένο website λίγο μετά τα έδειξε όλα! Το ίδιο και τα ατελείωτα κωμικοτραγικά μηνύματα τύπου: “Θεέ μου, τι κάνω; Προλαβαίνω ή τελειώσαν όλα και να το πάρω απόφαση;”. Θα πω την αλήθεια μου: Πραγματικά δε θα μπορούσα να κάτσω ώρες στην αναμονή για το βιβλίο, θεωρώ θα αγχωνόμουν υπερβολικά! Είμαι ευγνώμων που μπόρεσα να είμαι μέσα στους πρώτους χίλιους της συλλεκτικής έκδοσης, αλλά ήμουν κι έτοιμη να δεχθώ πως το “έχασα” το βιβλίο.

Ευτυχώς, που λίγες μέρες μετά η συγγραφέας και ο εκδοτικός οίκος προσπαθώντας να διαχειριστούν πολλές παραπανίσιες παραγγελίες λόγω δυσλειτουργίας της ιστοσελίδας και εκατοντάδες απογοητευμένα μηνύματα ανακοίνωσαν πως στο μέλλον θα ξανά εκδοθεί το βιβλίο, αφού τελικά η ιδέα του “βγάζω 1000 βιβλία και τέρμα” φάνηκε να μην αρέσει στους περισσότερους! Νομίζω η ίδια η συγγραφέας συνειδητοποίησε μέσα από αυτή την εμπειρία πως το κάφρικο χιούμορ της το γουστάρουν πολλοί περισσότεροι απ’ όσο και η ίδια φανταζόταν!

Τι να περιμένετε λοιπόν όσοι και όσες το έχετε στη βιβλιοθήκη σας ή όσοι και όσες το αποκτήσετε στο μέλλον; Ένα άκρως χιουμοριστικό ανάγνωσμα, με πολύ έξυπνη ατάκα, ταχύτητα κι έντονη “προφορικότητα” στον λόγο, καθώς και πολλά πολλά που έχουμε όλοι μας σκεφτεί κατά καιρούς για τους 12 εκπροσώπους του ζωδιακού! Όσο άνετοι και να το παίζουμε, όσο και να λέμε “Έλα μωρέ, μην τα πιστεύεις αυτά” δε θα αποφύγουμε να γελάσουμε και να σκεφτούμε φίλους μας ή συγγενείς μας που ανήκουν στο εκάστοτε ζώδιο γελώντας με το “πόσο ίδιοι είναι με την περιγραφή!”. Αυτή είναι ίσως και η επιτυχία του βιβλίου: Βασίζεται σε στερεότυπα που επικρατούν για τα ζώδια, για αυτό και όμως σε πολλές περιπτώσεις κάποιοι θα θεωρήσουν πως “είμαστε μέσα” για το κάθε ζώδιο ξεχωριστά!

Ως άνθρωπος που αγαπώ να ασχολούμαι και να μιλάω για την αστρολογία ήθελα με πραγματικό ενδιαφέρον να διαβάσω όσα συγκέντρωσε η συγγραφέας και για τα 12 ζώδια, ειδικά μέσα από τις περιγραφές και τα σχόλια των αναγνωστών της. Εξεπλάγην πως ένας άνθρωπος που δηλώνει άγνοια για τα ζώδια, έκανε τέτοια μελέτη και τέτοια συναρμολόγηση όλων των πληροφοριών! Εύγε! Μας χάρισε ένα πολύ διασκεδαστικό ανάγνωσμα και κατάφερε αυτό που λέω πάντα πως χρειάζεται να μας προσφέρει η αστρολογία: Λίγο γέλιο μέσα από κάποιες υπερβολές και τρολιές στον κάθε εκπρόσωπο του ζωδιακού κύκλου! Έχει κανένα νόημα να κρατήσεις φίλο Δίδυμο στη ζωή σου αν δεν τον κοροϊδεύεις για το πώς συμπεριφέρεται ή να έχεις σύντροφο Τοξότη ή Υδροχόο αν δεν πάτε καμιά ανέμελη εκδρομούλα μαζί; Τουλάχιστον αξίζει πρωτίστως να γελάμε με την “τρέλα” που κουβαλά ο καθένας η οποία πιθανότατα και να επιβεβαιώνεται από το ζώδιο του (ή άντε και τον ωροσκόπο του!).

Μια πρόταση προς τη συγγραφέα: Αν ποτέ γραφτεί δεύτερο μέρος του συγκεκριμένου βιβλίου παρακαλώ για ειδικό εκτενές κεφάλαιο στις ερωτικές σχέσεις μεταξύ των ζωδίων! Να διαβάσουμε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς σχέσης και να γελάσουμε με την καρδιά μας!