Κινηματογραφικές προτάσεις Χειμώνα 2021-22: “Αγάπη”

Καλό μήνα σε όλους & όλες!

Βρισκόμαστε στον τελευταίο μήνα αυτού του έτους οπότε ίσως είναι ευκαιρία για έναν μικρό απολογισμό, αλλά και για ξεκούραση και χαλάρωση και ενασχόληση με όσα θεωρούμε χρήσιμα και όσους είναι αληθινά σημαντικοί για εμάς.

Η θεματική αυτού του email έχει να κάνει με την αγάπη και τις πολλές μορφές της στις ζωές μας.

Έναν όμορφο Δεκέμβριο να έχεις! Να είσαι καλά! Καλές γιορτές!

Τα φιλιά μου,

Φανή

Carol (2015)

Η αγάπη προς τον εαυτό μας, προς τα παιδιά μας, προς τους εραστές μας και όλη η ευαίσθητη ισορροπία που απαιτείται από εμάς για να θέσουμε προτεραιότητες. Κι όλα αυτά σε μια ιδιαίτερη, σαγηνευτική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στην οποία εκτός από δώρα, ανοίγονται και καρδιές. 

https://www.youtube.com/watch?v=EH3zcuRQXNo&ab_channel=StudiocanalUK

Moonlight (2016)

Καμιά φορά η αγάπη δεν φτάνει ή δε βρίσκει τρόπο, χώρο και χρόνο να ανθίσει. Οι αναστολές, τα εμπόδια της κοινωνίας, ο φόβος, οι προσωπικοί και οικογενειακοί εφιάλτες που δυσκολεύουν τον άνθρωπο να νιώσει και να εκφραστεί ελεύθερα  μας καθυστερούν  απ’ την αγάπη (ή εν το μεταξύ μας εκπαιδεύουν). Μα όταν ο άνθρωπος φτάσει να αγαπήσει και να αγαπηθεί, τότε όλα λες και ξεχνιούνται ή όλα πριν απ’ αυτή τη νέα, σημαντική στιγμή για λίγο λες και δεν έχουν πια σημασία.

https://www.youtube.com/watch?v=9NJj12tJzqc&t=24s&ab_channel=A24

Her (2013)

Οι άνθρωποι είναι ικανοί να νιώσουν αγάπη και τρυφερότητα όχι μόνο για άλλους ανθρώπους, μα και για ζώα, για πράγματα, για θεσμούς, για ιδέες. Είναι φοβερό το ότι σχεδόν ο,τιδήποτε μπορεί να δώσει νόημα κι ενέργεια στη ζωή μας. Εξού και στον νέο κόσμο της τεχνολογίας και της εξέλιξης ο άνθρωπος βρίσκει νέους τρόπους για να μη νιώθει μόνος, για να επικοινωνεί, να συνεχίσει να ζει. Η αγάπη είναι ένα είδος τροφής απαραίτητο για την επιβίωση μας. 

https://www.youtube.com/watch?v=dJTU48_yghs&ab_channel=MovieclipsTrailers

The fault in our stars (2014)

Ένα εφηβικό ρομάντζο με φόντο την ομορφιά του Άμστερνταμ που μας θυμίζει πως η αγάπη ίσως δεν κρατά για πάντα, αλλά για όσο είναι εκεί μας κάνει να βλέπουμε αστέρια, να έχουμε θέληση και να μπορούμε τα πάντα, να είμαστε στο εδώ και τώρα γιατί μόνο αυτό μας νοιάζει! Ούτως ή άλλως κανένας μας δεν ξέρει σε ποια στάση θα κατέβει, οπότε γιατί απλά σήμερα δεν απολαμβάνουμε το ταξίδι;

https://www.youtube.com/watch?v=9ItBvH5J6ss&ab_channel=20thCenturyStudios