2 τηλεοπτικές σειρές και 2 ταινίες για τον Ιούνιο 2020

Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι! Ελπίζω μες τους επόμενους μήνες να καταφέρουμε όλοι και όλες να χαλαρώσουμε πρωτίστως ψυχολογικά. Αυτό είναι εξάλλου και το πιο σημαντικό! Πιστεύω πως μερικές καλές ταινίες και σειρές θα βοηθήσουν σ’ αυτό, αφού η Τέχνη πάντα με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο καταφέρνει να είναι ευεργετική, να δίνει λύσεις! Ιδού και οι προτάσεις μου γι’ αυτόν τον μήνα! Ελπίζω κάτι απ’ όλα αυτά να σας κρατήσει ωραία συντροφικά!

Έναν υπέροχο, ηλιόλουστο Ιούνιο εύχομαι, με υγεία και χαρά! Κι όλα τ’ άλλα θα προκύψουν κάπου στην πορεία!

Τα φιλιά μου,

Φανή

Unorthodox

Το τελευταίο αριστούργημα παραγωγής του Netflix είναι μια τηλεοπτική σειρά με πρωταρχική γλώσσα τη γερμανοεβραϊκή (Yiddish). Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, μιλάει για τη ζωή μιας γυναίκας που μόλις στα 19 της χρόνια έφτασε να νιώθει ψυχολογική ασφυξία μες το οικογενειακό και κοινωνικό της περιβάλλον. Πιστεύοντας πως ο Θεός της ζητάει πολλά στα οποία δε μπορεί να υπακούσει, αποφασίζει να χαράξει το δικό της μοναδικό δρόμο, μακριά απ’ όσα είχε μάθει κι όσους αγαπούσε στη μέχρι τώρα ζωή της. Η τόλμη της, ο τρόπος διαχείρισης των προκλήσεων της ζωής της και η βαθιά εμπιστοσύνη στον εαυτό της της πως ό,τι κι αν συμβεί θα τα καταφέρει, μας θυμίζουν πως ο άνθρωπος που θεωρεί υπέρτατο αγαθό το να ορίζει την πορεία της ζωής του ελεύθερα και ανεξάρτητα, θα δοκιμάσει τα πάντα και θα προσαρμοστεί ταχύτατα σε κάθε νέο δεδομένο της ζωής, προκειμένου να καταφέρει όσα ονειρεύτηκε.

Peaky Blinders

Βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, σε υπαρκτά πρόσωπα, το Peaky Blinders φαίνεται να έχει κερδίσει τις καρδιές πολλών! Πρόκειται για σειρά εποχής, στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας, μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μια οικογενειακή συμμορία, οι Shelby’s, ζουν και επιβιώνουν μέσα από μικρά και μεγάλα εγκλήματα, επεκτείνοντας τη δράση τους αρχικά σε μεγάλο κομμάτι της Αγγλίας και μετά διεθνώς. Κερδίζουν χρήματα, εξουσία και προσπαθούν κάθε μέρα να μη σκοτωθούν και να μην πιαστούν απ’ αυτούς που δεν πρέπει. Θα είμαι ειλικρινής: Δε θα την έβαζα στις 5 αγαπημένες μου σειρές, αφού τη βρίσκω λιγουλάκι αργή. Βέβαια, δε μπορώ να μην παραδεχθώ πως είναι καλογυρισμένη, θες να δεις τι θα γίνει παρακάτω – πώς θα γλιτώσουν και πώς θα επιβιώσουν οι πρωταγωνιστές – κι έχει και πολύ ενδιαφέρον η εποχή στην οποία τα γεγονότα διαδραματίζονται. Επίσης, το styling των αντρών στην εν λόγω σειρά είναι ασυναγώνιστο και διδάσκει τα πλήθη μερικά χρήσιμα tips! 😉

Bird Box

Ένα ψυχολογικό θρίλερ για έναν μακρινό(;) δυστοπικό κόσμο στον οποίο η ζωή σου συνεπάγεται να έχεις τα μάτια σου κλειστά. Όταν είδα ότι έπαιζε η Σάντρα Μπούλοκ, σκέφτηκα πως πρέπει να τη δω αυτή την ταινία, μιας και το συγκεκριμένο κορίτσι σπάνια με έχει απογοητεύσει! Στην πορεία, όσο έβλεπα την ταινία, συνειδητοποιούσα πως κάποια πράγματα είναι πολύ παρόμοια με τις συνθήκες και τα μέτρα προφύλαξης κατά την εποχή του κορωνοϊού και συνειδητοποίησα πως τελικά ποτέ δεν ξέρεις πότε θα χρειαστεί να αναπροσαρμόσεις τη ζωή σου για να επιβιώσεις και να παραμείνεις ασφαλής. Η ταινία είναι τόσο καλογραμμένη και με έξυπνο σενάριο που σου δημιουργεί αληθινό φόβο, αληθινό πανικό, σε βάζει να αναρωτιέσαι τι θα έκανες εσύ αν θα ήσουν στη θέση των πρωταγωνιστών, πώς θα χειριζόσουν κάποια θέματα, πώς θα συνέχιζες τη ζωή σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Begin Again

Μια υπέροχη ταινία για τις δεύτερες ευκαιρίες, για το “ποτέ δεν είναι αργά για ο,τιδήποτε”. Οι δυο βασικοί πρωταγωνιστές μας περνάνε κρίση στα προσωπικά και στα επαγγελματικά τους, όμως η μεγαλύτερη κρίση είναι αυτή που περνάνε με τον εαυτό τους. Τι λάθη τους έφεραν στο σήμερα; Τι δεν πήγε καλά που θα μπορούσε να είχε πάει πολύ καλύτερα; Με ανθρώπους που αγαπήθηκαν και χώρισαν, θα μπορέσουν να ξανά-προσπαθήσουν; Και στο κέντρο όλων αυτών των περίπλοκων ερωτήσεων κι αναζητήσεων είναι η μουσική! Η μουσική που λυτρώνει, που παρηγορεί, που δίνει απαντήσεις και που προχωράει τη ζωή ένα βήμα παραπέρα. Στο τέλος, όλα θα είναι έτσι όπως πρέπει να είναι. Αν σας άρεσε το ιρλανδέζικο – θρυλικό πλέον – “Once”, τότε πάω στοίχημα πως θα σας αρέσει κι αυτή εδώ η ταινία!