4 ταινίες & 1 τηλεοπτική σειρά για τον Ιανουάριο 2020

Καλή χρονιά σε όλους και όλες σας!

Πόσο ευγνώμονες πρέπει να είμαστε που φτάσαμε στη σημερινή μέρα, στη σημερινή χρονιά!

Ναι, το 2020 ήταν ζόρικο και απαιτητικό, αλλά πόσα μας έμαθε! Και πόσα απ’ αυτά καλό είναι να τα θυμόμαστε και να μην τα ξεχάσουμε!

Επανέρχομαι φορτωμένη “δώρα”, για να δείτε μόνοι/ες ή με καλή παρεούλα. Έχουμε ακόμη χειμώνα μπροστά μας, οπότε τουλάχιστον ας βλέπουμε ωραία πράγματα!

Σας εύχομαι από καρδιάς το 2021 να σας προσφέρει υγεία, χαρά και ευκαιρία να πάρετε όσες αγκαλιές στερηθήκατε μες το 2020!

Τα φιλιά μου,

Φανή

It’s kind of a funny story

Ένας μπερδεμένος έφηβος που νιώθει πως η ζωή του είναι χάλια μέχρι που θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει πραγματικά βασανισμένους ανθρώπους, με μεγάλα προβλήματα και χωρίς τα δικά του προνόμια. Αρκούν λίγες μέρες για να καταλάβει πως πολλές φορές η λύση στα προβλήματα έρχεται απλά με μια αλλαγή οπτικής κι αντιμετώπισης.

Zack and Miri make a porno

Δυο φίλοι και συγκάτοικοι βρίσκονται σε άθλια οικονομική κατάσταση στην πανάκριβη Νέα Υόρκη και προσπαθούν να βρουν τον τρόπο να καλύπτουν τα πάγια έξοδα τους με έντιμο τρόπο (κι ας μην είναι και πιο ενδεδειγμένος!). Σε μια νύχτα που νιώθουν απελπισμένοι αποφασίζουν να γυρίσουν ταινία ερωτικού περιεχομένου προκειμένου να βγάλουν γρήγορα κι εύκολα κάποια χρήματα. Παίρνοντας αυτή την απόφαση δε θα μπορούσαν να φανταστούν όλα τα ευτράπελα που θα τους έβρισκαν!

Μια έξυπνη κωμωδία με τη δέουσα καφρίλα αλλά και πολύ καλές ατάκες! Το πόσο γλυκιά και ρομαντική καταφέρνει να γίνεται όσο περνάει η ώρα είναι κάτι που ακόμη και τώρα που γράφω, καταφέρνει και με εκπλήσσει!

https://www.youtube.com/watch?v=OssgMY_mkMc&ab_channel=watchmoviepreviews

Escape from Pretoria

Ποιος είπε πως ο άνθρωπος που ενσάρκωσε τον Χάρι Πότερ δε θα μπορούσε να παίξει πειστικά έναν απαιτητικό ρόλο για έναν σπουδαίο και ταλαντούχο ακτιβιστή που ονειρευόταν έναν καλύτερο κόσμο και δεν το έβαζε κάτω μέχρι να τα καταφέρει; Η αγωνία στα ύψη, η ψυχή στο στόμα και η δυσκολία σας να πιστέψτε πως όσα βλέπετε συνέβησαν στ’ αλήθεια, θα κυριαρχούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας!

Μια σημαντική ιστορία να μάθει κανείς ώστε να καταλάβει πώς αγωνίζονταν τόσο οι λευκοί, όσο και οι μαύροι για να σταματήσει το απαρτχάιντ, για να γίνει ο κόσμος πιο δίκαιος.

Little women

Η κλασσική ιστορία των “Μικρών κυριών” σε μια καλοφτιαγμένη, καλαίσθητη ταινία που μας θυμίζει νοσταλγικά τις ηρωίδες με τις οποίες μεγαλώσαμε, τα βιβλία που διαβάζαμε μικρά. Τέσσερις παράλληλες ιστορίες των αδελφών μιας οικογένειας που προσπαθούν να γίνουν ευτυχισμένες, η κάθε μια με τον τρόπο της. Κι αυτή που αναλαμβάνει να πει την ιστορία τους, η Τζο, είναι αυτή που εντέλει αγωνίζεται για να δείξει σε όλους πως οι αξιόλογες ιστορίες δε χρειάζεται να λένε εξεζητημένα πράγματα για να εμπνεύσουν. Η ζωή της και οι ζωές των αδελφών της είναι αρκετά γεμάτες και ενδιαφέρουσες ώστε να καταφέρουν να εμπνεύσουν τον κόσμο που θα τις διαβάσει.

The Queen’s Gambit

Μια ιστορία για μια μαχήτρια της ζωής, μια ηρωίδα που παίζει για να νικήσει. Όλη της η ζωή γύρω από μια παρτίδα σκάκι, όλο το πάθος και η ενέργεια της στοχεύουν στην επόμενη κορυφή, στην επόμενη καταξίωση. Ένα κορίτσι που ζει μόνο του και προσπαθεί να θυμηθεί όσα έμαθε απ’ όσους την αγάπησαν και σημάδεψαν την πορεία της. Και προχωρά μπροστά, πιάνεται από το ταλέντο της στο σκάκι και ζει μέσα στο δικό της κόσμο των 64 τετραγώνων, αφού έξω από τους διαγωνισμούς και τα τουρνουά, η ζωή μοιάζει λίγο πιο περίπλοκη από ένα παιχνίδι με λευκά και μαύρα κουτάκια. Κι όμως, για να γίνει η καλύτερη όλων πρέπει να είναι σίγουρη για τις κινήσεις της. Για να κάνει το καλύτερο δυνατό παιχνίδι θα πρέπει ν’ απολαύσει τη διαδρομή με ό,τι αυτή συμπεριλαμβάνει!

https://www.youtube.com/watch?v=CDrieqwSdgI&ab_channel=Netflix